Știți acele momente in care vrei să iei 5 minute pauză... intri pe facebook să vezi ce mai face lumea? Cred că este deja un automatism pentru mulți. Atunci cu siguranță știți și momentul în care nu știi cum să ieși mai repede, nu pentru că a apărut șeful în spatele tău, ci pentru ca te enervează cum unii abuzează de spațiul virtual. Cred că Zuckerberg ar fi trebuit să pună condiție la crearea contului să înveți niște lucruri elementare.

  1. Scrie corect gramatical, coerent, sau dacă știi că ai fost repetent la gramatică, mai bine renunță la scris comentarii. Sau dacă simți că te sărută muza și te gândești să pui vorbe de duh pe un peisaj sau pe o poză cu îngeri despre mama, bunica sau viața în general, sun-o pe profa de română să se uite puțin peste ce ai scris. Să sperăm că te va convinge să renunți la postare.

  2. Nu amenința lumea cu 7 ani de ghinion dacă nu distribuie postarea ta. Lasă-ne în indolența noastră, poate nu vrem nici sacul de bani care apare din senin dacă mai stresăm 7 persoane!

  3. Poartă discuțiile private în mediu privat. Sau dacă îți place atât de mult f-ul albastru, există opțiunea de mesaj privat. Nu trebuie să vadă toți cunoscuții și necunoscuții cât de bine cunoști anatomia corpului uman.

  4. Ai niște copii minunați. Sunt convinsă de asta. Fiecare dintre noi e convinsă de asta. Dar te rog frumos nu posta 4 poze una după alta despre copilașul tău despre cum mușcă dintr-un măr. Și după asta încă 5 cu celălalt copil cum mănâncă cireșe. Da, e sezonul fructelor dar strânge pozele frumos într-un album și fii convinsă că se va uita cine e interesat.

  5. Este foarte frumos că îți bei cafeaua dimineața. Crede-mă mulți fac același lucru fără să anunțe pe nimeni. Dar dacă nu schimbi peisajul zilnic de ce ții neapărat să știe toți? Și întrebările stupide gen ”Cine vine la cafea?” nu le posta, numai dacă ai o cafenea sau ești pe cale să deschizi una. Altfel nu îmi închipui unde vrei să servești cu cafea sute de oameni.

  6. Nu îmi cere prietenia pe facebook dacă nu mă cunoști. Dacă te plictisești și mă găsești printre prietenii prietenilor prietenilor tăi, admiră-mă și lasă-mă acolo (excepție: Brad Pitt - tu ma poți deranja).

  7. Nu posta poze cu tine în ipostaze indecente. Sau dacă ții neapărat și cu orice preț să te pozezi în oglinda de la baie țuguindu-ți buzele proaspăt rujate, măcar asigură-te că ai curățat toaleta și este hârtie igienică pe suport. Nu de alta, dar să nu creadă lumea că nu dai doi bani pe igienă.

  8. Dacă te-ai hotărât să te joci pe facebook, ai puțină milă. Nu mă bombarda cu cereri de vieți și rugăminți să mă joc și eu. Dacă mă hotărăsc să mă joc, te voi anunța. De asemenea nu sunt curioasă nici de performantele tale din jocurile respective.

Atât deocamdată, dar...to be continued... stai să intru pe fb