Este absolut imposibil să fii fericit zilele astea! Cum ai putea să-ți trăiești viața fără să te plângi dimineața când sună ceasul? După care apa de duș e prea rece! O reglezi...e prea caldă. Pasta de dinți... trebuie să o storci din tub. Ciorapii se agață de o unghie care tocmai s-a rupt. Bluza nu e călcată, descoperi o pată pe fustă. S-a terminat laptele, trebuie să bei cafeaua fără lapte. Încă ești nepieptănată și deja ești în întârziere.
Se aprinde becul de combustibil la mașină, tocmai când ți-ai dat seama că ai plecat cu papucii de casă în picioare și trebuie să te întorci acasă. După ce te încalți cu ceva mai incomod, este imposibil să nu fie o tamponare sau un accident care blochează circulația. Se pornește ploaia. Ajungi la benzinărie, vrei să alimentezi și să-ți cumperi o cafea cu lapte, când îți dai seama că ți-ai lăsat portofelul cu toate actele în cealaltă poșetă. Lași mașina în parcarea benzinăriei, te urci in autobuz..."biletele la control, va rog"...amendă!
Ajungi cu mare întârziere și cu și mai mare durere de cap la birou. Șeful, care întârzie mereu, de data asta a fost punctual și așteaptă raportul care voiai să-l termini înainte să ajungă el.
Te sună de la școală: copilul s-a bătut cu un altul, te așteaptă la o întâlnire după ore. Sună telefonul din nou: soacra te anunță ca după-masă vine în vizită. Sună și telefonul de pe birou, șeful cere raportul.
Este imposibil să ții casa curată tot timpul, dar hai să fim serioși, de ce te-ai stresa pentru asta? Este imposibil să ajungi la timp la birou, dar care-i graba? Este imposibil să îi explici copilului că violența nu este o soluție, când îți vine să îi dai in cap la ăla care ți-a tăiat calea cu mașina. La birou ți se cere imposibilul... să termini toate rapoartele la timp, să fii mereu zâmbăreață și la zi cu toate noutățile. Este imposibil să vezi ceva bun în toate lucrurile astea, este imposibil să te simți bine când se anunță câte o peripeție?
Cu siguranță ai putea continua șirul de lucruri imposibil de nasoale care ți se pot întâmpla într-o zi. Dar mai mult ca sigur ți le aduci aminte de ele deja cu zâmbetul pe buze.

Șansa ta la echilibru într-o zi ca asta, este să te gândești, ca peste un timp, poate doar peste câteva ore, o să îți aduci aminte de toate astea, și te vei întreba de ce le-ai lăsat să te afecteze atât de tare la momentul respectiv.
Deci...ți s-a rupt ciorapul, rămâi calma, că nu trebuie să jefuiești o bancă să îți cumperi o altă pereche în drum spre birou. Și mai bine dacă îți permite dresscode-ul să îi rupi și mai tare și să abordezi un stil rebel în ziua respectivă. S-a terminat pasta de dinți, zâmbește și pune niște bicarbonat de sodiu pe periuța de dinți, că ți-ai propus demult să faci asta zilnic! Ai plecat de acasă cu papucii de casa? Razi cu lacrimi și fii recunoscătoare ca nu ai luat sacul de gunoi in loc de poșetă!
Fără îndoială ai să povestești întâmplările astea răzând, poate la cafea sau un pahar cu vin roșu, care nu mai are cum să afecteze albul dinților că doar folosești bicarbonatul! Viata merita trăită fără să faci o tragedie greacă din orice fleac!