De ce ai protesta?

Pentru faptul că parlamentarii nu trebuie să ajungă în fața justiției pentru că se apară singuri prin legi scrise pentru beneficiul personal și voturi secrete pentru imunitate sau pensii speciale într-o țară în care sunt oameni care mor de foame și de frig? Pentru faptul că un frustrat îi spune unei mame îndurerate sa tacă, că prea s-a supărat și face politică? Pentru că instituțiile înființate pentru a pedepsi nerespectarea legii sunt legate de mâini în momentul în care încearcă să se apropie măcar de un semizeu autoproclamat care sălășluiește în sălile unde se decide soarta țării?

Nu!
E mai simplu să stai acasă. E mai simplu să dai din umeri. E mai simplu să spui : ”Mai rău să nu fie!”. Să te mândrești când un fost senator spune că poporul român e poporul ales și că Eminescu a descoperit teoria relativității. Să te duci la bâlciuri organizate în an electoral pe banii tăi și să te bucuri că ți-a mângâiat copilul vreun candidat zâmbăreț! Să aplauzi artiști autohtoni cu punga cu simbolul partidului într-o mână și cu litrul de ulei în cealaltă. Să te lamentezi cum nu știu alții să muncească, dar uiți că ai mai șutit câte ceva de la firmă și astăzi când ai plecat, iar pauzele de țigară s-au cam lungit. E mai simplu să faci politică la o bere sau la o pungă de semințe.
Că doar, nu-i așa? Mai rău să nu fie! Că e prea frig, prea cald, prea târziu, prea devreme, e degeaba să ieși în stradă!