Am avut ocazia să particip la Sofar, un eveniment încântător, organizat de niște oameni minunați, care s-au gândit să aducă acest gen de promovare a muzicii și în Cluj.
Despre ce e vorba? O echipă de oameni frumoși se ocupă de organizarea evenimentului. Pe site te poți înscrie ca artist, care vrea să cânte, să îți exprimi dorința de a fi în public sau să oferi un spațiu și să fii gazda serii. Eu am fost prezentă în public.
Și treaba asta e foarte interesantă. Te înscrii că vrei să participi la următorul eveniment. Cu o săptămână înainte, dacă ești selectat, primești un mail prin care ți se cere să confirmi prezența. Iar cu o zi înainte ți se comunică locația. E minunat! Ca într-o societate secretă, cu locație secretă :). Iar până nu ajungi la ”safe house” nu știi ce trupe vor cânta.

A fost al doilea concert Sofar organizat în Cluj. Evenimentul, a avut loc într-o casă din centrul orașului, casă transformată în showroom de mobilier și decorațiuni, etcstudio, iar în sufragerie s-a montat o mică scenă. Publicul, nu foarte numeros ca să fie totul cât mai intim, a ascultat muzică de calitate. Într-o sufragerie!!! Stai pe jos sau pe unde găsești loc și bei ce ți-ai adus de acasă. E simplu! Toate aceste detalii sunt specificate în mailul de confirmare. Este o experiență mai personală și mai interesantă, decât să asculți muzică într-un bar sau la concerte de pe stadioane. E ca și cum te-ai duce acasă la un prieten, acolo vin alți prieteni, artiști, să cânte pentru voi, să-și împărtășească pasiunea.

Au cântat două trupe și un DJ.

Quantum Drive - este o trupă de indie-rock alternativ, din Cluj-Napoca, ce îmbină elemente de shoegaze şi psychedelic-rock - asa se prezintă ei pe facebook. A fost prima dată când am ascultat acest gen de muzică, dar mi-a plăcut, chiar foarte mult.

Theory of Mind . Este o trupă dream pop din 2013, formată din patru băieți care cântă din toată inima lor. Theory of Mind căntă dream pop cu influențe de psihedelic și post-rock. Piesele cântate de ei mi s-au părut halucinante la propriu. :)

Seara s-a încheiat cu muzica Musai Soundworks. A fost o experiență inedită. Eu personal nu am mai auzit muzică electronică combinată cu versurile lui Nichita Stănescu. Fondul muzical a dat o nouă interpretare poeziei Dezâmblânzirea.

În concluzie m-a încântat seara Sofar. A fost o experiență foarte frumoasă și aștept cu nerăbdare următorul eveniment de acest gen la care să pot participa. ;)

Felicitări echipei pentru implicare, și pentru efortul de a promova muzica de foarte bună calitate.

Sofar Cluj - So far so good! :)