Hmmm... Îmi este foarte greu să cuprind această carte în câteva fraze...
Găsim aici o descriere amănunțită a metodei de meditație Vipassana, predată de S.N. Goenka, acesta fiind "unul dintre puținii lideri spirituali indieni care este respectat tot așa de mult în India și în Vest".

Bazată pe învățăturile lui Buddha, acest tip de meditație te ajută în a-ți reveni, după ce te scutură aforisma :

Ești propriul tău stăpân

Îți clădești propriul tău viitor - Buddha

Dezvoltând atașament față de efemer și inconsistent suntem expuși suferinței. "Când condiționarea și atașamentul încetează, suferința încetează și trăim eliberarea. Este o muncă îndelungată care necesită străduință continuă."
Descoperind cauza suferinței, poți învăța să pui capăt acesteia. Citind cartea poți afla cum să pornești pe această cale a meditației, de ce ai face acest lucru, să dai atenție gândurilor tale, modificărilor și senzațiilor din corpul tău.

Orice are natura de a apărea are și natura de a înceta - Buddha

Acest tip de meditație nu se recomandă a fi învățată și practicată în mod autodidact, cea mai benefică abordare ar fi participarea la un curs de 10 zile, pe parcursul căruia ești introdus pas cu pas în tehnica de a păstra calmul minții, încurajându-te totodată să trăiești fericit în lume, în tumultul vieții de zi cu zi.
Așa cum am spus la început, e foarte greu să sintetizez tot ce scrie în carte. Este o prezentare cuprinzătoare al acestui tip de meditație și te pregătește pentru curs, în cazul în care ai vrea să îl încerci și să aduci pe această cale o schimbare majoră în viața ta.